Mijn favorieten

Transformatieprojecten

Tijden veranderen en daarmee verandert ook de vastgoedmarkt. Het vraagt om een andere visie op huisvesting en bouwen aan de toekomst. Onze samenleving bevindt zich wereldwijd op een kantelpunt. Het gebrek aan betaalbare woningen in Nederland neemt toe. Het zijn gevolgen van de regelgeving bij woningcorporaties. Ook het afsluiten van een hypotheek voor een eigen woning wordt steeds lastiger. Met name starters en ouderen zijn hier de dupe van. Dit kan anders. Het sleutelwoord is transformatie; hergebruik van bestaande gebouwen tot duurzame, onderhoudsarme, energiezuinige, comfortabele én betaalbare huisvesting. Nieuwbouw nieuwe Stijl. 
 

Transformatie voor maatschappelijk voordeel 

Transformatie lost een maatschappelijk probleem op: de toenemende leegstand van gebouwen binnen Nederland. Momenteel staan er zo veel gebouwen leeg dat het ruimte kan bieden voor zo'n 110.000 woningen. Dat kost de maatschappij veel geld. Tegelijkertijd is het lastig om passende woonruimte te vinden en veranderen de wensen. Zo nemen de eenpersoons huishoudens toe en wonen ouderen langer zelfstandig. Deze leegstaande gebouwen vragen om een nieuwe bestemming, maar voldoen niet aan de vraag vanuit de markt. Transformatie biedt uitkomst. Hergerbuik van leegstaande gebouwen lost het maatschappelijk probleem én het woonruimtetekort op. Daarom kiest De Stijl Makelaardij voor een andere vorm van nieuwbouw: transformatieprojecten. 
 

Voordelen transformatieprojecten

Transformatie van bestaand vastgoed biedt veel voordelen. Op maatschappelijk gebied, voor de markt en voor de betrokken projectontwikkelaars. Toekomstige bewoners zien direct wat ze krijgen, want:

  • Leegstaande panden hebben al eigen charme en vaak een rijke geschiedenis.
  • Algemene voorzieningen zijn al in de buurt aanwezig.
  • Groenvoorziening is al aangelegd en gegroeid
  • Openbare infrastructuur is al aangelegd; parkeervoorzieningen, winkels en scholen. 


Huisvesting nieuwe Stijl: huisvesting voor de toekomst

Bij transformatieprojecten is De Stijl Makelaardij een erkende kennispartner. Daarbij hanteren wij onze eigen STIJL. Een stijl gebaseerd op liefde, transparantie en authenticiteit. Als makelaar van de samenleving koppelen we netwerken en talenten. Samen inspireren en innoveren wij op het gebied van vastgoed. Met slimme huisvesting voor wonen én werken. Huisvesting voor de toekomst, voor volgende generaties. Jong en oud.


Bekijk hier onze gerealiseerde nieuwbouw- en transformatieprojecten