Mijn favorieten

Aankoopbegeleiding

Een van de basisbehoeften van een mens is het hebben van een thuisbasis. Een omgeving waar je opgroeit, waar je je ontplooit. Van eerste studentenflat, een gehuurde kamer naar je eerste huur- of koopwoning.
De begeleidingsstijl van de Stijl Makelaardij in de aanloop naar een nieuwe woning, blijkt te werken. De Stijl scoort een 8,7 bij het klanttevredenheidsonderzoek van aankopende klanten. Als aankopend makelaar zorgen zij dat u uw nieuwe woning tegen de laagst mogelijke koopsom kunt kopen en tegen de meest gunstige voorwaarden.
Het aankoopproces van de Stijl:

 

Stap 1. Intake-gesprek
U maakt  een afspraak op kantoor in Hoorn of bij u thuis. Uw woonwensen worden uitgebreid in kaart gebracht.
Stap 2. Rondje van de zaak
De makelaar van de Stijl maakt tijd voor u vrij om een ronde door de omgeving te maken en u te wijzen op relevante zaken.  
Stap 3. Dagelijkse informatieverstrekking
Iedere ochtend ontvangt de Stijl via het  NVM-uitwisselingssysteem het laatste woningaanbod. U wordt constant geïnformeerd.
Stap 4. Selecteren van de juiste woning
Het nieuwe aanbod dat overeenkomt met uw zoekprofiel wordt geselecteerd. Vervolgens wordt er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt bij de verkopend makelaar voor een bezichtiging. 
Stap 5. Bezichtigen
Tijdens de bezichtiging van een woning wordt niet alleen gelet op de bouwkundige staat. Ook wordt er gekeken en gewezen op omgevingsfactoren, eventuele bodemverontreiniging, funderingsproblemen en mogelijke juridische belemmeringen.
Stap 6. Onderhandelingen
Een succesvolle aankoop is meer dan alleen een gunstige aankoopprijs. Er zijn meer factoren die van belang zijn en waarover onderhandeld moet worden: de opleveringsdatum, de eventuele voorbehouden en de roerende zaken. De onderhandeling is professioneel en slagvaardig, geheel in samenspraak met u.
Stap 7. Koopovereenkomst
Wanneer de koop is gesloten, wordt door de verkopende partij een koopovereenkomst opgemaakt. Deze wordt grondig met u doorgenomen op de correctheid van de overeengekomen wilsovereenstemming, voordat u deze ondertekent.
Stap 8. Termijnbewaking
Bij een tot stand gekomen koopovereenkomst kunt u met verschillende termijnen te maken hebben. Bijvoorbeeld het verlopen van de ontbindende voorwaarden of het storten van de waarborgsom. Deze termijnen worden nauwkeurig bewaakt voor u, zodat hierover geen problemen kunnen ontstaan.
Stap 9. Overdracht bij de notaris
Op de dag van oplevering vergezelt de Stijl makelaar u naar de notaris waar de overdracht zal plaatsvinden. U wordt ter plekke bijgestaan en geadviseerd ten aanzien van eventuele onduidelijkheden. 
Stap 10.
De Stijl feliciteert u met uw aankoop. 

 

Wilt u meer weten over de aankoopbegeleiding van de Stijl?
Bel 0229 281900!