Mijn favorieten

Dementie en een huis te verkopen

Ouderen die kampen met gezondheidsproblemen kunnen wel wat extra begeleiding gebruiken. Ook bij het aankopen of verkopen van een woning. Sommige gezondheidsklachten zijn niet direct zichtbaar, zoals dementie.


Verkoopbegeleiding in geval van dementie

Alle teamleden van De Stijl Makelaardij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van het verkoopproces van een woning die eigendom is van een persoon met dementie. Makelaar Mariska Appelman weet uit eigen ervaring hoe lastig dit kan zijn. Voor de dementerende persoon zelf en voor de familie en andere betrokkenen. Vaak staan de wensen van vader of moeder niet op papier en kunnen zij het zelf niet meer goed onder woorden brengen. Maar in hun hart en op heldere momenten weten zij nog prima wat ze wel en niet wensen. Dat verdient respect en een luisterend oor. Want zij hebben dementie, maar zij zijn het niet.     enioren, en soms ook jongere mensen, die dementie krijgen, raken de grip op de werkelijkheid kwijt. En juist zij, die al een levenlang hard hebben gewerkt en vaak ook wat spaarcenten hebben, verdienen een fijne plek om oud(er te worden. Ook als dat betekent dat het beter is als ze naar een verzorgingshuis verhuizen en zij hun dierbare woning achter moeten laten.                 


Integere aanpak                                                          

De Stijl weet dat iemand met een vorm van dementie verdwaalt kan raken in het leven. Besef van tijd, ruimte en eigen persoonlijkheid vervaagd. Familieleden komen daardoor voor lastige situaties en onmogelijke beslissingen te staan. Deze zijn vaak onvoorstelbaar voor een buitenstaander. Welke gevoelens dit oproept. Hoeveel spanning en inventiviteit van mensen wordt gevergd om met de hele situatie om te gaan. En het dilemma van hoe je integer en met respect een nieuwe woonvorm voor vader en/of moeder kunt gaan vinden. En dat alles nog los van de vaak onoverzichtelijke wirwar van regels waar je in terecht komt.
 

Waar te beginnen?

'Waar moeten wij beginnen?' Dit is een veel gehoorde zin bij ons op het makelaarskantoor. Het is inderdaad van groot belang om je in dit bijzonder intensieve proces, goed te laten informeren.

  • Welke mogelijkheden zijn er?
  • Hoe moeten we de hele boel juridisch regelen?
  • Wanneer moet het huis in de verkoop?


Ga vroegtijdig in gesprek

Wanneer u als partner, kind, naaste familie en/of vrienden van de persoon met dementie te laat start met het regelen van de formele stukken, dan kan het zijn dat u voor iedere stap de toestemming nodig heeft van de rechter. Dit vertraagd het gehele begeleidingsproces; kostbare tijd die u graag op andere manier met elkaar doorbrengt.

Wij gaan graag vroegtijdig met u als partner, familie of mantelzorger aan tafel voor een informatief, vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor. Dit eerste gesprek is in eerste instantie meestal zonder de betrokken persoon. Zo kunt u in alle openheid en integriteit aangeven welke wensen er zijn. Daarna gaat onze makelaar altijd in gesprek met de persoon met dementie en de begeleider. Verbinding wordt gelegd. Altijd met betrokkenheid als leidraad.

                                 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Bel ons op 0229-281900 of vul het contactformulier in. Wij nemen spoedig contact met u op.