De Stijl Makelaardij B.V.

Breed 2
1621 KB Hoorn
Tel: 0229-281900
info@destijl.nl
De Looiers Koopaanneemsom € 376.500,- tot € 1.007.000,-
 in Purmerend 1441 KT

Omschrijving

Nog enkele bouwnummers beschikbaar, wees er snel bij!

Direct naast de historische stad Purmerend langs de Where realiseert Linden Groep een uniek woonproject: De Looiers. Twee ranke stijlvolle woongebouwen met 36 appartementen en 4 riante penthouses met 44 overdekte parkeerplaatsen. Elke woning is zo ontworpen dat er volop zicht is op het water en/of het bruisende centrum van Purmerend.

Het pand vormt een eigentijdse vertaling van een stadspoort
De Looiers is wonen op een bijzondere plek vol historie. Op de stadsplattegrond uit 1698 staat hier een molen op een bolwerk. Ten zuiden van dit bolwerk stond in het verleden de Purmerpoort, één van de vijf stadspoorten van Purmerend.
De gebouwen verschillen in hoogte, maar zijn wel familie van elkaar en vormen een ensemble. Zij versterken en markeren de entree van de stad en zijn zo een eigentijdse vertaling van de poort naar de stad.

Modern, klassiek, robuust
De architectuur van de beide torens is modern met een klassieke opbouw met robuuste rood/paarse bakstenen gevels, waardoor er verwantschap ontstaat met de jaren 30-bebouwing aan de overzijde langs de Purmersteenweg. Deze woningen zijn ook opgetrokken uit rode baksteen met rode pannendaken.

Centraler wonen in Purmerend kan bijna niet
De Looiers ligt ideaal aan de rand van het historische stadshart van Purmerend. Vanaf uw appartement in De Looiers wandelt u zo het centrum in. Ook de stad uit gaat snel, de uitvalswegen naar o.a. Hoorn, Alkmaar en Amsterdam liggen om de hoek.

Voel je thuis in het authentieke en sfeervolle Purmerend
Naast modezaken met kleding en accessoires vindt u in de binnenstad verschillende kadowinkels, bloemenwinkels, woonwinkels en delicatessenzaken. De Koemarkt – daar waar tot de jaren 90 op dinsdag de boeren hun vee verhandelden – is een gezellig horecaplein. Een plek om uit te gaan, een hapje te eten en te genieten bij een van de diverse horecagelegenheden.

Cultureel uitstapje? Bezoek de Purmaryn. Een veelzijdig theater. Het theaterprogramma bestaat uit alle genres, zoals dans, toneel, muziekoptredens, cabaret en familievoorstellingen.

Zo goed bereikbaar is De Looiers
Voor de deur is een bushalte met een directe verbinding naar Amsterdam Centrum en Amsterdam Noord. En het nabijgelegen station Purmerend Centraal is slechts 10 minuten lopen. Vanuit hier vertrekt ieder half uur een trein naar Hoorn, Zaandam, Amsterdam Sloterdijk, Schiphol of Leiden.
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 376.500,- - € 1.007.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 96 m² t/m 269 m² Inhoud 255 m³ t/m 710 m³ Start Verkoop 06-04-2019 Aantal kavels 40 Vrij 40 Aantal Bouwtypes 16 Woningtypen Appartement