Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Enkhuizen 1601 NK

De Vijzeltuin te Enkhuizen

1601 NK Enkhuizen

Omschrijving

70% verkocht! Start bouw gegarandeerd. Nog twee Stadswoningen aan de Vijzelstraat beschikbaar, wees er snel bij! 

Vijzeltuin – Historisch wonen – Enkhuizen. Kijk ook op www.devijzeltuin.nl -

HISTORIE ENKHUIZEN
In de middeleeuwen begon Enkhuizen als een haven- en vissersdorp. In 1356 kreeg Enkhuizen stadsrechten en werd het met het naburige dorp samengevoegd....
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 285.840,- tot € 325.840,- Gebruiksoppervlakte 108 m² t/m 124 m² Inhoud 434 m³ t/m 534 m³ Perceeloppervlakte 88 m² t/m 140 m² Start Verkoop 25-02-2019 Aantal kavels 6 Vrij 6 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

70% verkocht! Start bouw gegarandeerd. Nog twee Stadswoningen aan de Vijzelstraat beschikbaar, wees er snel bij! 

Vijzeltuin – Historisch wonen – Enkhuizen. Kijk ook op www.devijzeltuin.nl -

HISTORIE ENKHUIZEN
In de middeleeuwen begon Enkhuizen als een haven- en vissersdorp. In 1356 kreeg Enkhuizen stadsrechten en werd het met het naburige dorp samengevoegd. Enkhuizen telde in de 17e eeuw één van de grootste haringvloot en was in deze periode één van de belangrijkste en grootste Zuiderzeesteden van Nederland. Doordat veel bedrijven zich hier vestigde en mede door de komst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) verdubbelde het aantal inwoners aanzienlijk. Door de gunstige ligging van Enkhuizen aan het IJsselmeer was het aantrekkelijk voor de VOC om zich hier te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren ons aan de geschiedenis en welvarende tijd van de VOC in Enkhuizen.

WONEN IN DE OUDE BINNENSTAD VAN ENKHUIZEN
Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer en telt circa 18 duizend inwoners. De monumentale binnenstad komt vooral in de zomer tot leven door het brede aanbod aan winkels en ondernemingen. De rijke historie van de stad trekt toeristen vanuit de hele wereld. Kortom handel, toerisme, cultuur en ontspanning gaan hier hand in hand.
De binnenstad van Enkhuizen ligt binnen de vestingwallen die dateren uit de 16e eeuw. De binnenstad van Enkhuizen is in 1984 als beschermd stadsgezicht aangewezen Kenmerkend voor de stad zijn de bochtige straatjes en weggetjes, de historische panden en pakhuizen. In Enkhuizen is genoeg te beleven en alles is op loopafstand. Met de trein maar ook met de auto kan je alle kanten op. Elke woensdag is er in de Westerstraat markt en er is een bibliotheek, theater en een bioscoop. Water speelt een belangrijke rol in Enkhuizen en trekt menig waterliefhebbers. Aan het IJsselmeer zijn meerdere watersportverenigingen te vinden. Daarnaast wordt ook voetbal, korfbal of zwemmen aangeboden.
Voor degene die lekker willen eten of een drankje willen doen heeft Enkhuizen een flink aantal restaurants met uitzicht over het water. En qua bezienswaardigheden heeft Enkhuizen het Zuiderzeemuseum en het Sprookjeswonderland waar je echt geweest moet zijn.

Arné Peters van TPAHGArchitecten

Het project Vijzeltuin bestaat uit twee fases; Fase I bestaat uit zes grondgebonden woningen, twee woningen aan het Doelenlaantje en vier woningen, een vrijstaande en drie rijwoningen aan de Vijzelstraat. Fase II bestaat uit de renovatie van twee rijksmonumenten, het Snouck van Loosen ziekenhuis en het Zusterhuis en dertig service appartementen.
De verschillende bouwdelen liggen verspreid in het plangebied en vormen een invulling in de bestaande straatgevels. Het uitgangspunt voor de verschijningsvorm van de verschillende bouwdelen is het beeldkwaliteitsplan wat is vastgesteld door de gemeente Enkhuizen.

De woningen aan het Doelenlaantje betreft twee gespiegelde eengezinswoningen. Om beter aan te sluiten bij de schaal van de omgeving is ervoor gekozen de twee woningen in een verschillende kleur baksteen uit te voeren. Tevens kenmerken de gevels zich door een verticale geleding van de raampartijen. Door toepassing van topgevels wordt het individuele karakter verder versterkt. Belangrijk aandachtspunt in de planontwikkeling is tevens het contact met de straat. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken, op de verdieping drie slaapkamers en een badkamer en daarboven nog een zolderruimte.
De woningen hebben aan de achterzijde een mooie stadstuin met berging die grenst aan het parkachtige binnengebied van het Snouck van Loosen ziekenhuis.
De woningen aan de Vijzelstraat betreft een viertal zogenaamde nultreden woningen. De woningen worden gerealiseerd voor mensen die gelijkvloers willen wonen. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en hebben de woonkamer, hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond. De bouwmassa’s en het onderscheid in metselwerk sluit goed aan bij de kleinschalige en gedifferentieerde omgeving. Via de Vijzelstraat is het achtergelegen parkeerterrein bereikbaar. Aan de achterzijde hebben de woningen een knus terras met een groene afscheiding.
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 285.840,- - € 325.840,- Indeling Gebruiksoppervlakte 108 m² t/m 124 m² Inhoud 434 m³ t/m 534 m³ Perceeloppervlakte 88 m² t/m 140 m² Start Verkoop 25-02-2019 Aantal kavels 6 Vrij 6 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
 • Te koop
   in Enkhuizen 1601 NK
  Prijs € 325.840,- tot € 325.840,- Status Beschikbaar
  Doelenlaantje - Twee-onder-één-kap
  Bekijk bouwnrs.
 • Te koop
   in Enkhuizen 1601 NK
  Prijs € 325.840,- tot € 325.840,- Status Beschikbaar
  Vijzelstraat - Vrijstaande woning
  Bekijk bouwnrs.
 • Te koop
   in Enkhuizen 1601 NK
  Prijs € 285.840,- tot € 285.840,- Status Beschikbaar
  Vijzelstraat - Rijwoning
  Bekijk bouwnrs.

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.